Ručně řezaný kmen s podhoubím

Novinka
679 Kč
Skladem

Není to jen obyčejný kmen. Je totiž plný vynikajících hub Shiitake, se kterými zažijete chuť Umami.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vypěstujte si houby Shiitake u sebe doma! Orestovat se dají na japonský způsob, usušit do asijských polévek nebo nakrájet do ramenu. Mňam, víte, jaká je chuť Umami? 

Dubový kmen je naočkovaný podhoubím bílé plísně Shiitake a když se o něj budete poctivě starat, plodit bude jednou za 7 týdnů. Kromě zimy, kdy musí odpočívat. 

Dařit se mu bude na zahradě v plném stínu, pod stromem či u keřů.

Houbami osázený kmen je pouze ilustrační fotografie.

 

Certifikát Dobra

 

Jak začít pěstovat

Když jsou noční teploty stabilně kolem 7 stupňů, ponořte kmen na 12-24 hodin do nádoby se studenou vodou. Pro dosažení nejlepších výsledků použijte co nejstudenější vodu a přidejte do nádoby led. Umístěte na špalek závaží, aby zůstalo ponořené.

Po namočení vyndejte kmen z nádoby a postavte ho do plného stínu na podtácek s vodou. Bude se mu líbit v blízkosti stromů, keřů, rostlin. Buďte si jisti, že kmen nebude vystaven přímému slunci.

První 3-4 dny udržujte kmen ve vlhku. Během 4-5 dní se objeví první kloboučky. Shiitake sklízíme od prasknutí sukénky. Pokud je necháte přerůst, nic se neděje. Rozvinutější klobouky jsou ideální na grilování. Při dobrém počasí mohou klobouky dosáhnout až průměru 30 cm! Mějte na paměti, že takto velké houby jsou stále jedlé, jen nevydrží dlouho v lednici.

Když jsou všechny houby sklizeny, nechte kmen odpočívat přibližně 7 týdnů, než ho znovu namočíte. Pravidelně zalévejte nebo namočte jednou týdně do vody na 20 minut.

Po sezóně položte kmen na bok a na zimu umístěte mimo dosah větru, můžete přikrýt pytlovinou. Zajistěte, aby byl ve stinném místě, protože zimní slunce ho může vysušit. Ideální je také sněhová pokrývka. Kmeny lze také uchovávat v nevytápěném prostoru.

Doplňkové parametry

Kategorie: Domácnost
Délka: 30-40 cm
Průměr: 12-18 cm
Teplota růstu: 10-25 °C (optimum 15-18 °C)
Hmotnost: 2 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola