Dopravíme zdarma, a ještě odpovědně: Jak se k vám Dobro dostane?

Hledali jsme dopravu, které by sama planeta dala zelenou. A našli. Exkluzivní partnerství s dopravcem DPD nám umožní doručovat Dobro až k vám do domu, nízkoemisně a zcela zdarma, ať už bude hodnota vašeho nákupu jakákoliv.

Rozváží do stovky měst, ale jen na jedné planetě. DPD moc dobře ví, že je potřeba ji chránit, a tak si jede vlastní zelenou strategii. Měří a aktivně snižuje svou uhlíkovou stopu a má ambiciózní plán – dosáhnout čistých nulových emisí do roku 2040 (tzv. net-zero). DPD je součástí společnosti Geopost a ta se pyšní prvenstvím v tom, že je první globální společností pro doručování balíků, jejíž krátkodobé i dlouhodobé cíle snižování emisí CO2 schválila i iniciativa Science Based Targets (SBTi). Dosažení net-zero mimo jiné znamená, že DPD do roku 2040 sníží svoje emise skleníkových plynů o 90 % oproti roku 2020.

Tím to ale nekončí. Do roku 2027 si DPD dalo za cíl doručovat v 320 evropských městech – nechybí mezi nimi Praha nebo Ostrava – zcela nízkoemisně. To znamená pouze alternativní vozidla bez dodávek poháněných spalovacími motory. Už teď doručují na mnoha místech kurýři balíky na elektrokolech, tříkolkách, v elektro-dodávkách nebo pěšky. 

 

A nezapomeňme na výdejní místa nebo boxy, to je pro DPD velké téma. Zaznamenává totiž rostoucí popularitu doručování mimo domov mezi pravidelnými zákazníky e-shopů, v rámci Evropy doručuje do 110 tisíc výdejních míst a boxů. A zákazníci Nakup na Dobro můžou vybírat z 5000 výdejních míst po celém Česku. 

Tak kam to dovezeme vám?