5 vychytávek, bez kterých se tohle léto neobejdete

A možná i dvě tři navíc. Myslíme na zábavu velkých i malých, myslíme na vaše mokré plavky, myslíme na osvěžení v designové lahvi. Takže pokud hledáte originální a praktické produkty, které vám zpříjemní tropy, jste na správném místě. U nás ulovíte všechny nezbytnosti na ta pravá letní DOBROdružství!

Céčka jsou zpět!

Za dvacet céček tříbarevná tužka, za třicet céček angličáka. A za řetěz, který se dvakrát otočil kolem krku, kazeťák. Ikonický šperk osmdesátek se vrací! Teď je sice nevyměníte za rádio nebo model autíčka, ale rozhodně jsou stylovým doplňkem na letní párty, festivaly nebo jen tak pro radost. Nejen že s našimi céčky v ekologickém hávu uděláte parádu a vysvětlíte vlastním dětem, kde byly počátky československého směnného obchodu, ale zároveň podpoříte hipoterapii pro těžce nemocné.

Házet čáru, cvrnkat nebo skákat? 

U nostalgie zůstaneme. Ten, kdo byl přeborník v házení čáry, bude rozhodně excelovat v kuličkách nebo skákání gumy. I tady můžete zazářit… Skákací guma a cvrnkací kuličky se totiž pomalu, ale jistě stávají hitem každého dětského hřiště a my jsme vám je zabalili do praktického pytlíku, který spíchly švadlenky s hendikepem. Tahle kombinace dvou oblíbených her přináší hodiny zábavy pro děti i dospělé. Skákání přes gumu je skvělým způsobem, jak se děti mohou rozhýbat,  zatímco cvrnkání kuliček rozvíjí jejich jemnou motoriku a soutěživého ducha. A věděli jste, že v kuličkách se pořádá celorepubliková soutěž pod Českým kuličkovým svazem, který je každoročně zakončený mistrovstvím České republiky?

Hydratace na prvním místě

Pocit žízně už je něco jako spuštěný alarm. A tomu se chce každý vyhnout. Denně bychom měli vypít alespoň dva litry tekutin, a tím se rozhodně nemyslí mimosa na zahrádce nebo tři kávy denně. Udělejte si z lahve na vodu módní doplněk. Lahev z ekologického plastu bez BPA nebo z kvalitní nerezové oceli bude vaším zaručeným parťákem. Jsou nejen praktické, ale také stylové, a navíc vám pomohou snížit spotřebu jednorázových plastových lahví.

Rolovací pytlík a kapsička na Dobroty

Velká svačina nebo spíš menší snack? S naším rolovacím pytlíkem nebo kapsičkou, kterou pro vás ušily švadlenky s hendikepem, poberete všechno. Produkty mají nepromokavou vnitřní membránu, která je atestovaná pro styk s potravinami, a zdobí je originální ilustrace Barbory Idesové. Rolovací pytlík je ideální na pikniky, výlety nebo pláž – patří do něj jídlo, mokré plavky a klidně i peněženka a klíče. Protože hledat tyhle nezbytnosti zahrabané v písku je zážitek, bez kterého se klidně obejdete (to máme ověřeno). Kapsička je velikostně vhodná na oříšky, sušené ovoce nebo sladkosti, ale i na drobnosti do kabelky – rtěnka, pudr nebo savé ubrousky na lesknoucí se čelo.

Jedna sirupu, dvě vody (a klidně kapka prosecca)

Co by to bylo za léto bez osvěžujících nápojů na terase, u bazénu nebo na dece v parku? Domácí limonáda, oslazená voda nebo koktejl podle vašeho receptu, na všechno se hodí sirupy, které v podhůří Jestřebích hor ručně vyrábějí lidé s hendikepem, bez přidání barviv a konzervantů. Nabízí se v různých příchutích, takže si každý najde tu svou oblíbenou. Nápoj si namíchejte třeba do naší láhve Aperol ⬆️ (hmm, jaký koktejl by se do ní asi tak hodil) a nezapomeňte na led! 

Slíbili jsme něco navíc, tak tady to je: stačí jednou kliknout a podívat se na celou kategorii letních vychytávek. Ještě je tam pár skrytých perliček.

PODÍVAT SE NA DALŠÍ LETNÍ NEZBYTNOSTI